Boboteaza 2018

Boboteaza 2018

In fiecare an, pe 6 ianuarie, crestinii ortodocsi praznuiesc Ziua de Boboteaza - Botezul Domnului, ce aduce multa bucurie, entuziasm si multa sfintenie.

Citește articolul
Hramul Bisericii Icoanei

Hramul Bisericii Icoanei

Biserica Icoanei a sărbătorit, joi, 07 ianuarie 2016, Soborul Sfântului Ioan Botezătorul, la numai o zi după ce Mântuitorul Iisus Hristos a binevoit a se boteza în râul Iordan, chiar de către acesta, de Înaintemergătorul Domnului.

Sfantul Prooroc Ioan, Înaintemergătorul si Botezatorul Domnului Iisus Hristos, este ocrotitorul lacasului de cult Biserica Icoanei.

Citește articolul
Boboteaza 2016

Boboteaza 2016

Ziua de Boboteaza - Botezul Domnului,  a adus multa bucurie, entuziasm si multa sfintenie.

Citește articolul
Boboteaza

Boboteaza

6 ianuarie – Boboteaza sau Arătarea Domnului este dupa Paști si Cincizecime cea mai mare sărbătoare a Bisericii Ortodoxe. La acest Praznic facem pomenirea Botezului Domnului de către Ioan în repejunile Iordanului si îndeobște pomenim arătarea Cuvântului Întrupat lumii.

Citește articolul
S-au deschis cerurile

S-au deschis cerurile

"Cerurile parca s-au  deschis ieri la Biserica Icoanei de Soborul Sfantului Ioan Botezatorul, al carui praznic a fost  asteptat intr-o atmosfera  plina de  speranta si  cuviosie. Enoriasi si invitati de seama aveau sa asiste la o slujba arhiereasca, oficiata de Preasfintitul Timotei Prahoveanul, episcop vicar al Sfintei Episcopii  a Bucurestiului, impreuna cu un  sobor de preoti, arhidiaconi si diaconi.

Citește articolul