Semnificatie Duminica Ortodoxiei

În fiecare an prima duminică din Postul Mare se numește Duminica Ortodoxiei. Această sărbătoare a fost stabilită în anul 843 când prima duminică din Postul Mare a căzut în data de 11 martie. Atunci s-a sărbătorit victoria credinței ortodoxe asupra tuturor ereziilor care au tulburat viața Bisericii, multe sute de ani.

Citește articolul
Comunicat de presa Duminica Ortodoxiei 2019

Comunicat de presa Duminica Ortodoxiei 2019

Parohia Icoanei din Capitală organizează în perioada 12-18 martie 2019, cu prilejul Duminicii Ortodoxiei, mai multe evenimente religioase şi culturale sub genericul Icoana – fereastră spre Dumnezeu.

Evenimentul ajuns la a 12-a ediţie se desfăşoară cu binecuvântarea Patriarhului României.

Citește articolul
Comunicat de presă 2018

Comunicat de presă 2018

În perioada 19 - 26 februarie 2018 cu binecuvântarea PREAFERICITULUI PĂRINTE PATRIARH DANIEL, la biserica Icoanei din Bucureşti va avea loc a XI-a ediţie a manifestării religios-culturale intitulată ,, ICOANA - FEREASTRĂ SPRE DUMNEZEU”, organizată de Protoieria Sector II Capitală, Primăria Sectorului 2 și Parohia Icoanei.

Citește articolul

Comunicat de presă 2017

În perioada 27 februarie – 5 martie 2017, la Duminica Ortodoxiei (prima din postul Sfintelor Paşti), cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, la biserica Icoanei din Bucureşti va avea loc a X-a ediţie a manifestării religios-culturale intitulată ,, ICOANA - FEREASTRĂ SPRE DUMNEZEU”, organizată de Arhiepiscopia Bucureştilor şi Protoieria Sector II Capitală în colaborare cu Primăria Sectorului 2.

Citește articolul

Comunicat de presă Duminica Ortodoxiei 2016

Icoana Maicii Domnului de la Mitropolia Clujului este adusă la București cu ocazia sărbătorii Duminicii Ortodoxiei (20 Martie ) zi în care Biserica își arată în mod deosebit cinstirea față de icoanele ortodoxe.

Icoana va fi purtată și în două impresionante pelerinaje pe străzile din jurul Bisericii Icoanei și Parcului Icoanei sâmbătă 19 martie între orele 18.30 -19.30 și duminică după Sfânta Liturghie între orele 13.30 – 14.30.

Evenimentul se află la a IX-a ediție și conform tradiției din ultimii ani vor participa aproximativ 100 de preoți și câteva mii de credincioși.

Citește articolul