Icoana de la Ilişua

Icoana de la Ilişua

„(...) am văzut că din ochii micuţului Iisus, aşa cum era pictat, şi din ambii ochi ai Fericitei Fecioare, a curs câte o umezeală în formă de picătură, nu numai o dată sau de două ori, ci de mai multe ori”, era declaraţia unuia dintre martorii ascultaţi sub jurământ în ancheta referitoare la lăcrimarea icoanei de la Ilişua din ianuarie-iulie 1730.

Citește articolul
Sfantul Grigorie Decapolitul

Sfantul Grigorie Decapolitul

S-a născut în orașul Irinopolis din Decapolea Isauriei, în sud-estul Asiei Mici, care aparținea pe atunci Imperiului bizantin. Din punct de vedere etimologic, supranumele Decapolitul i se trage de la locul de naștere: Decapolis (grec. deka = zece, polis = oraș) era un grup de zece orașe situat în Isauria (Iordania și Siria de astăzi); în limba română folosită în scrierile religioase, s-a preferat forma arhaică Decapolea, în loc de Decapolis.

Citește articolul
Rezumat Duminica Ortodoxiei 2013

Rezumat Duminica Ortodoxiei 2013

Cu Înalta Binecuvântare a Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la Biserica Icoanei din capitală s-au desfășurat în perioada 18 -24 Martie 2013 ample manifestări cultural – religioase dedicate sărbătoririi Duminicii Ortodoxiei și cinstirii sfintelor icoane. Evenimentul, ajuns la cea de-a șasea ediție, a fost organizat de Primăria sectorului 2 și Protoieria 2 Capitală sub denumirea ”Icoana – fereastră spre Dumnezeu”.

Citește articolul

Rezumatul zilei de 24 Martie 2013

În fiecare an prima duminică din Postul Mare se numește Duminica Ortodoxiei. Această sărbătoare a fost stabilită în anul 843 când prima duminică din Postul Mare a căzut în data de 11 martie. Atunci s-a sărbătorit victoria credinței ortodoxe asupra tuturor ereziilor care au tulburat viața Bisericii, multe sute de ani.

Citește articolul

Rezumatul zilei de 23 Martie 2013

După vecernia oficiată începând cu ora 17.00 de Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop Vicar al Sfintei Arhiepiscopii a Bucureștilor a urmat Procesiunea intitulată Lumina Ortodoxiei. Au participat peste 70 de preoți din Protoieria 2 Capitală alaturi de Preasfințitul Părinte Varsanufie, urmați de o mulțime impresionantă de credincioși, toți cu lumânări sau făclii aprinse.

Citește articolul