• Proiect nr. 1

Denumirea proiectului/acțiunii: Tinerii in Areopag. Dialoguri religios-culturale

Data desfășurării: 6, 13, 20, 27 martie 2019

Locul desfășurării: Biserica Icoanei

Coordonator: Preotii din Parohia Icoanei

Nr. membri participanți: 50

Descrierea acţiunii:La fiecare cateheza au participat aproximativ 50 tineri, 2-3 dintre ei, pregătind prăjituri de post, pe care le-au servit la sfârșitul întîlnirii, împreună cu apă și fructe oferite din partea Parohiei.

  • Proiect nr. 2

Denumirea proiectului: “Tineri solidari în fața suferinței”

Data desfășurării: 3, 10, 16, 17, 24, 25, 31 martie 2019

Locul desfășurării:Parohia Icoanei

Coordonator: Gaita Elena

Nr. membri participanți: 3

Descrierea acțiunii:În fiecare duminică și în fiecare zi de sărbătoare din luna martie în cadrul Programului de Ceai, după terminarea Sfintei Liturghii tinerii, împărțiți în echipe de câte trei, oferă ceai și fursecuri credincioșilor.

  • Proiect nr. 3

Denumirea proiectului: Duminica Ortodoxiei. Icoana – fereastra catre Dumnezeu

Data desfășurării: 14 – 18 martie 2019

Locul desfășurării:Parohia Icoanei

Coordonator:Preotii din Parohia Icoanei

Nr. membri participanți: 800

Descrierea acțiunii: In prima saptamana a Postului Mare, dupa slujba Canonului Sf. Andrei Criteanul, credinciosii au ascultat cuvinte de invatatura rostite de Pr. Arhidiacon Sorin Mihalache.

Icoana Maicii Domnului „Iordanita” de la Ierulsalim si racla cu Sfintele Moaste ale Sf. Efrem cel Nou de la Catedrala Patriarhala au fost asezate spre inchinare in baldachinul din fata bisericii.

Sambata, 16 martie, dupa slujba vecerniei Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, a tinut un cuvant de invatatura credinciosilor prezenti, dupa care a avut loc Procesiunea Lumina Ortodoxiei.

Duminica, 17 martie, Sfanta Liturghie Arhiereasca a fost oficiata de Preasfintitul Timotei Prahoveanul, Episcop Vicar Patriarhal. Dupa Sfanta Liturghie credinciosilor li s-au alaturat enoriasi din celelalte parohii din capital si a urmat Procesiunea “Icoana – fereastra spre Dumnezeu”, in jurul Parcului Icoanei. Toti cei prezenti au purtat icoane in maini. Pe scena amplasata in parc Corul Preludiu, dirijat de Voicu Enachescu a interpretat un concert de muzica religioasa, care a fost urmat de rugaciunea de sfintire a icoanelor.

Luni, 18 martie, Pr. Constantin Necula a sustinut conferinta “Icoana-fereastra spre Dumnezeu”.

image.png

image-2.png

image-3.png

image-4.png