I. Tinerii în Areopag. Dialoguri religios – culturale

In data de 23 august , in duminica tanarului bogat, la Biserica Icoanei a avut loc conferinta „Bogatia tineretii”, sustinuta de Pr. Marcel Stavara.

Am incercat sa raspundem nevoilor tinerilor de a-si insusi valorile tineretii, valorile morale, crestine, pentru a fi folositori societatii ca niste crestini adevarati.

Tinerii trebuie sa fie inradacinati in valorile crestine nu cu bogatia trecatoare, ci cu bogatia lui Hristos.

Printre întrebările tinerilor s-au remarcat unele probleme specifice vârstei şi s-au angajat dialoguri vii şi foarte productive în ceea ce priveşte găsirea unei ambianţe creştine atât acasă cât şi la serviciu.

II. Tinerii - solidari în fața suferinței

La Parohia „Icoanei”, în cadrul Proiectului Iubirea învinge suferinţa, Grupul „Tinerii Icoanei” a participat în data de 15 august 2015, la sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului , unul dintre hramurile acestei parohii. Tinerii Icoanei au distribuit 500 de pachete cu hrană, fructe și apă persoanelor cu posibilități materiale reduse, copiilor proveniţi din familii dezorganizate precum și tuturor celorlalți credincioși care au fost prezenți la Sfânta Liturghie.

Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului a fost scoasa din Biserica si asezata pe un baldachin spre inchinare.

În fiecare duminică și în fiecare zi de sărbătoare din luna august (2, 6, 9, 15, 16, 23, 30), în cadrul Programului de Ceai, după terminarea Sfintei Liturghii tinerii, împărțiți în echipe de câte trei, oferă ceai cald și fursecuri credincioșilor.

III. Concursul „BUCURIA CREDINȚEI”

Sambata, 08.08.2015, la Biserica Icoanei au avut loc intreceri sportive. Tinerii din cadrul organizației de tineret Icoanei au participat la jocuri de sah, badminton, volei, tenis de masa.

IV. Aniversări şi activităţi culturale

Sambata, 22 august, tinerii Icoanei au fost alaturi de Florin si Mirela in ziua cununiei religioase, care a avut loc la Biserica Icoanei.