1. Tinerii în Areopag. Dialoguri religios – culturale

La Parohia „Icoanei”, în cadrul Proiectului catehetic săptămânal Departamentul pentru tineret parohial, sub coordonarea diac. Dr. Marcel Stavără, a organizat în data de 14.01.2015 o întâlnire în cadrul căreia au avut loc discuții pe marginea temei Aspecte misionare din viaţa Sf.Antonie cel Mare. La această prelegere au fost dezbătute teme actuale rugăciunea şi munca într-o lume dominată de lupta acerbă pentru funcţii dar şi modalitatea de păzire a gândurilor, trezvia minţii şi vedere a proniei dumnezeieşti în activităţile zilnice.

În data de 21.01.2015 tot sub coordonarea diac. Dr Marcel Stavără s-a discutat despre Sf. Maxim Mărturisitorul şi comentariul său asupra Sfintei Liturghii, evidenţiindu-se fapte importante din viaţa Sfântului şi contribuţia operei sale teologice la fixarea învăţăturii hristologice referitoare la diotelism.

La fiecare eveniment au participat aproximativ 30 tineri, 2-3 dintre ei, pregătind prăjituri de post, pe care le-au servit la sfârșitul întîlnirii, împreună cu apă și fructe oferite din partea Parohiei.

De asemenea deoarece în ziua hramului la biserica Icoanei a fost hirotonit în treapta de preot, părintele diacon Marcel Stavără, în zilele de luni, miercuri, vineri (9,12,14,16,19,21,23,) ale lunii ianuarie s-a săvârşit Sfânta Liturghie în care au participat tinerii Icoanei, unii dintre băieţi intrând în sfântul altar şi învăţând Proscomidia şi slujirea preotului din timpul Sfintei Liturghii.

În data de 24 ianuarie Biserica Icoanei a găzduit prima întâlnire a LTCOR Sector 2, în care a fost invitat Pr. Prof. Constantin Coman de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucureşti, care a susţinut conferinţa cu tema Pregătirea tinerilor pentru viaţa de familie. Tinerii Icoanei au organizat acest eveniment prin pregătirea bisericii pentru primirea a 350 de tineri, iar la sfârşit au oferit daruri (ciocolată) tuturor participanţilor. Printre întrebările tinerilor s-au remarcat unele probleme specifice vârstei şi s-au angajat dialoguri vii şi foarte productive în ceea ce priveşte găsirea unei ambianţe creştine atât acasă cât şi la serviciu (mulţi tineri desfăşoară activităţi în societăţi multinaţionale unde se tinde ca discuţiile referitoare la credinţă şi biserică să fie excluse).

  1. Tinerii - solidari în fața suferinței

La Parohia „Icoanei”, în cadrul Proiectului Iubirea învinge suferinţa, Grupul „Tinerii Icoanei” a participat în zilele de 6 şi 7 ianuarie 2015, la sărbătoarea Sfântului Ioan Botezătorul, unul dintre hramurile acestei parohii. Sub coordonarea doamnei Ileana Gaiță și a domnului Radu Căpraru, tinerii Icoanei au distribuit 500 de pachete cu hrană caldă, fructe și apă persoanelor cu posibilități materiale reduse, copiilor proveniţi din familii dezorganizate precum și tuturor celorlalți credincioși care au fost prezenți la Sfânta Liturghie.

În fiecare duminică și în fiecare zi de sărbătoare din luna ianuarie (4,7,11,18,25,), în cadrul Programului de Ceai, după terminarea Sfintei Liturghii tinerii, împărțiți în echipe de câte trei, oferă ceai cald și fursecuri credincioșilor.

  1. Adoptă un bunic

La Biserica Icoanei în data de 21 ianuarie tinerii au desfăşurat programul „Adoptă un bunic” care a constat în achiziţionarea de lemne pentru foc în valoare de 500 lei pentru două familii (Lazăr Vasile şi „mamaia” Florica – Str. Erou Ion Călin, nr. 27, 29) cu posibilităţi materiale reduse din parohia Icoanei, identificate cu ocazia vizitei pastorale din ajunul Bobotezei. Menţionez că tinerii au ajutat şi la descărcarea lemnelor şi aşezarea lor în curtea caselor beneficiarilor.

  1. Daruri

În data de 06.01.2015, la Biserica Icoanei, după Sfânta Liturghie tinerii au desfăşurat programul „Întâlnire şi dăruire” care a constat în oferirea de daruri (2 biciclete) copiilor Alexia Ştefania Voicu şi Alexandru Nistorică, având suportul financiar al domnului Rares Nechita, membru al Organizaţiei „Tinerii Icoanei”.