I. Tinerii în Areopag. Dialoguri religios – culturale

La Parohia „Icoanei”, în cadrul Proiectului catehetic săptămânal, Departamentul pentru tineret parohial, sub coordonarea pr. dr. Marcel Stavără, a organizat întâlniri catehetice.

Catehezele saptamanale au avut diferite teme : “Ortodoxie si islam” (07.10), “Concubinaj si casatoria de proba” (14.10), “Depresia” (21.10).

La fiecare eveniment au participat aproximativ 50 tineri, 2-3 dintre ei, pregătind prăjituri de post, pe care le-au servit la sfârșitul întîlnirii, împreună cu apă și fructe oferite din partea Parohiei.

Duminică 4 octombrie, am avut bucuria să îl avem ca invitat la Biserica Icoanei, în cadrul unei întâlniri duhovnicești, pe părintele Gheorghe Holbea. Tema propusă : Părintele Dumitru Stăniloaie - itinerar filocalic.

Luni, 19 octombrie, curtea Bisericii Icoanei a fost neîncăpătoare pentru cei 600 de tineri veniți la Seara Duhovnicească. Invitat a fost Părintele Profesor Constantin Necula de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu. Tema conferinței a fost “Viața în HRISTOS, adevărata viața”. Evenimentul a fost unul mult asteptat, parintele raspunzand multor intrebari si oferind multe sfaturi.

II. Tinerii - solidari în fața suferinței

În fiecare duminică și în fiecare zi de sărbătoare din luna septembrie si octombrie (27.09, 03.10, 11.10, 14.10, 18.10, 25.10, 26.10 ), în cadrul Programului de Ceai, după terminarea Sfintei Liturghii tinerii, împărțiți în echipe de câte trei, oferă ceai cald și fursecuri credincioșilor.

Pe 24 octombrie tinerii voluntari de la Biserica Icoanei însoțiți de Pr. Marcel Stavara au împărțit sandvich- uri pelerinilor prezenți pe Colina Bucuriei pentru a se închina la Cinstitele Moaște ale Sf. Trei Ierarhi, ale Sf Constantin si Elena si Sf Dimitrie cel nou, ocrotitorul Bucureștilor. Echipa de tineri voluntari a distribuit si ceai cald pentru pelerinii aflați pe Colina Bucuriei.

III. Aniversări şi activităţi culturale

Joi, 15 octombrie , Organizaţia „Tinerii Icoanei” l-a aniversat pe Pr. Marcel Stavara la împlinirea celor 33 de ani. Cu această ocazie cei 50 de tineri au vizionat spectacolul “Barbierul din Sevilla”, la Opera Nationala, iar in pauza dintre acte au ciocnit un pahar de sampanie.