I. Tinerii în Areopag. Dialoguri religios – culturale

La Parohia „Icoanei”, în cadrul Proiectului catehetic săptămânal, Departamentul pentru tineret parohial, sub coordonarea Pr. dr. Marcel Stavără, a organizat întâlniri catehetice.

Catehezele saptamanle au avut diferite teme:

11.11 - Solie in favoarea crestinilor lui Atenagora Atenianul

18.11 – Biserica lui Hristos nu este o corporatie

25.11 – Ratacirea evolutionista si combaterea ei.

La fiecare eveniment au participat aproximativ 50 tineri, 2-3 dintre ei, pregătind prăjituri de post, pe care le-au servit la sfârșitul întîlnirii, împreună cu apă și fructe oferite din partea Parohiei.

II. Tinerii - solidari în fața suferinței

În fiecare duminică și în fiecare zi de sărbătoare din luna noiembrie (01.11, 08.11, 15.11, 21.11, 22.11, 29.11, 30.11 ), în cadrul Programului de Ceai, după terminarea Sfintei Liturghii tinerii, împărțiți în echipe de câte trei, oferă ceai cald și fursecuri credincioșilor.

In data de 5- 6 noiembrie tinerii Icoanei au participat la rugaciunile pentru pace si unitate la Catedrala Patriarhala.

Tinerii din L.T.C.O.R. - filiala Sector 2, s-au întâlnit duminică, 15 noiembrie 2015, la Parohia Iancu Vechi – Mătăsari din Bucureşti pentru a înălţa o rugăciune comună atât pentru cei suferinzi, bolnavi, cei aflati în spitale, cât şi pentru tinerii care au trecut la cele vesnice în incendiul din 30 octombrie 2015 de la Clubul Colectiv din Bucuresti. O rugăciune a fost înălţată şi pentru cei trecuţi la cele veşnice în urma atentatului de la Paris.

Slujba de pomenire a fost săvârşită de Pr. Protopop Ion Popescu de la Protoieria Sector 2 Capitală, împreună cu Pr. Constantin Stoica, parohul bisericii, Pr. Ciprian Tudor, preşedintele L.T.C.O.R. Sector 2, precum şi un sobor de preoţi din protopopiat.

III. Aniversări şi activităţi culturale

Cu prilejul sărbătorii Intrării în biserică a Maicii Domnului (21.11), Parohia Icoanei a fost gazda unui spectacol dedicat copiilor și tinerilor, dar și părinților și iubitorilor de muzică și poezie creștină. Evenimentul „Stihuri și cântări” a reunit pe aceeași scenă actorii Magda Catone, Ana Calciu și Tomi Cristin, împreună cu copii talentați din cadrul Parohiei Icoanei. Actorii și cei mici au recitat poezii creștine, au cântat melodii din repertorii diferite, iar unii dintre invitați au interpretat cântece la pian, chitară și fagot.

IV. Proiectul Natura – Darul lui Dumnezeu pentru oameni

Tinerii Icoanei impreuna cu Filiala Sector 2 a Ligii Tinerilor Creştini Ortodocşi au implementat sâmbătă, 14 noiembrie 2015, proiectul Natura - darul lui Dumnezeu pentru oameni.

V. Programul Calatorind cu Dumnezeu

In perioada 30 octombrie – 11 noiembrie Pr. Ion Popescu impreuna cu un grup de pelerini au vizitat Tara Sfanta si Iordania.