I. Tinerii în Areopag. Dialoguri religios – culturale

La Parohia „Icoanei”, în cadrul Proiectului catehetic săptămânal, Departamentul pentru tineret parohial, sub coordonarea Pr. Dr. Marcel Stavără, s-au organizat întâlniri catehetice.

In data de 02.12 Dna Prof. Dr. Georgeta Filiti a fost invitata sa vorbeasca destre "Contribuția bisericii la făurirea României Mari".

In data de 09.12 Tinerii Icoanei au vizionat reportajul realizat de Ileana Gaita : “Efectele televiziunii asupra mintii umane”.

In data de 16.12 Pr. Marcel Stavara a vorbit despre „Pruncul Iisus - binecuvântarea tinerilor.”

La fiecare eveniment au participat aproximativ 50 tineri, 2-3 dintre ei, pregătind prăjituri de post, pe care le-au servit la sfârșitul întîlnirii, împreună cu apă și fructe oferite din partea Parohiei.

II. Tinerii - solidari în fața suferinței

În fiecare duminică și în fiecare zi de sărbătoare din luna decembrie (01.12, 06.12, 13.12, 20.12, 25.12, 26.12, 27.12), în cadrul Programului de Ceai, după terminarea Sfintei Liturghii tinerii, împărțiți în echipe de câte trei, oferă ceai cald și fursecuri credincioșilor.

La Parohia „Icoanei”, în cadrul Proiectului Iubirea învinge suferinţa, Grupul „Tinerii Icoanei” a participat în ziua de 5 si 6 decembrie, la sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae, unul dintre hramurile acestei parohii. Tinerii Icoanei au distribuit 500 de pachete cu hrană caldă, fructe și apă persoanelor cu posibilități materiale reduse, copiilor proveniţi din familii dezorganizate precum și tuturor celorlalți credincioși care au fost prezenți la Sfânta Liturghie.

Membrii Departamentului de tineret din Parohia Icoanei, însoțiți de Pr. Marcel Stavără, coordonatorul departamentului, au pregatit cozonaci si prajituri la Cantina Sociala Sf. Ana din Protopopiatul Sector 2 Capitala. Produsele pregatite pe 23 decembrie au fost împărțite celor 40 de persoane care sunt incluse în programul de hrană caldă al cantinei.

III. Aniversări şi activităţi culturale

Pe 1 decembrie la Biserica Icoanei s-a sarbatorit Ziua Nationala a Romaniei. O mare parte din credinciosi au purtat costume populare nationale.

Pe 15 decembrie , in colaborare cu Scoala Centrala, copiii clasei a III a B , sub indrumarea doamnei preotese Ramona Nechita au sustinut serbarea de Craciun in Biserica Icoanei.

Părinții și toți cei prezenți au fost fermecați de programul prezentat de copii si au apreciat desfășurarea acestui moment într-un spațiu al spiritualității și comuniunii. Copiii au fost răsplătiți pentru efortul lor cu daruri oferite de Parohia Icoanei.

La final, gazdele evenimentului, tinerii din corul Bisericii au sustinut un concert de colinde. Deasemenea, in data de 17 decembrie tinerii din corul Bisericii au sustinut un concert de colinde la Scoala nr. 64, promovand prin acestea o mai stransa colaborare intre Biserica si Scoala. Aceste concerte s-au desfasurat la initiative APOR 2, sub indrumarea Pr. Protoiereu Ion Popescu.

In data de 23 decembrie 2 membri ai Departamentului de Tineret al Bisericii Icoanei (Ileana Gaita si Ana Popa) au primit Diploma omagială Sfântul Ioan Gură de Aur, din partea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, „ în semn de prețuire și recunoștință pentru merite deosebite în păstrarea dreptei credințe și promovarea culturii creștine” .

Diplomele au fost înmânate de Pr. Ion Popescu, Protoiereul Protoieriei Sector II Capitală.


Pe 29 decembrie a avut loc intalnirea organizatorica a Tinerilor Icoanei pentru a stabili programele desfasurate in 2016. S-au stabilit pentru fiecare departament sarcinile si evenimentele primelor 6 luni ale anului 2016. Cu aceasta ocazie Tinerii Icoanei l-au aniversat pe Pr. Marcel Stavara (Sfantul Cuvios Marcel).

La Sarbatoarea Sfantului Ierarh Nicolae, tinerii Icoanei l-au sărbătorit pe unul din preoții slujitori ai Bisericii, parintele Nicolae Necula.

Duminică 20 decembrie, după Sfânta LIturghie, Corala Bisericii Icoanei a sustinut concertul tradițional de Crăciun, “Colindul sfant si bun”.