- dedicată întemeierii vieții de familie -

Liga Tineretului Creştin Ortodox (LTCOR) - Filiala Sector 2 Bucureşti a organizat sâmbătă, 24 ianuarie 2015, de la ora 15.00, la bisericaIcoanei, conferinţa cu tema „Pregătirea tinerilor pentru viața de familie”, susţinută de părintele profesor Constantin Coman. La acest eveniment, care s-a desfășurat în cadrul programului cateheticTineri in Areopag,au participat peste 200 de tineri în frunte cu părintele protopop Ion Popescu și părintele diacon Ciprian Tudor, președinteLTCOR - Filiala Sector 2 Bucureşti, precum șidiaconul Cătălin Robu și doamna Ileana Gaiță, vicepresedințiLTCOR - Filiala Sector 2 Bucureşti.

Părintele profesor Constantin Coman și-a susținut prezentarea pornind de la premiza căiubirea se concretizează prin însoțire,în opinia acestuiala baza reușitei întemeierii familiei creștine aflându-se împlinirea persoanei, axată pe o temeinică cunoaștere de sine. Celor prezenți li s-a explicat că ”întrucât traversăm o dramatică criză a familiei, cauzată de ideologiile vremii, cultura nivelatoare dominantă și de confuzia generală ce domnește în lume, tinerii creștini sunt chemați ca să-și cultive prin înfrânare stăpânirea de sine”. Celor care acest exercițiu duhovnicesc li se pare însă prea greu, li s-a sugerat ca soluție de compromis ”o minimală înțelegere reciprocă în care atât bărbatul, cât și femeia fac efortul comun de a-și recunoaște cu smerenie și sinceritate propriile lor neputințe”

Cea de a doua întâlnire a LTCOR – Filiala Sector 2 Capitală s-a încheiat cu apelul părintelui protopop Ion Popescu ca tinerii membri să fie prezenți și să susțină ”joi, 29 ianuarie 2015, între orele 8.00-13.00, acţiunea umanitară din cadrul campaniei Patriarhiei Române „Donează sânge! Salvează o viaţă!”, organizată de Liga Tineretului Creştin Ortodox (LTCOR) - Filiala Sector 2 Bucureşti în parteneriat cu Fundaţia Bucuria Ajutorului, cu sprijinul reprezentanţilor Centrului de Transfuzii Sanguine al Municipiului Bucureşti în Sala de Conferinţe a Centrului de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie” din incinta bisericii Sfântul Pantelimon-Foişorul de Foc”. Totodată, părintele protopop a reamintit faptul că această acțiune umanitară va fi precedată miercuri, 28 ianuarie 2015, de la ora 17.00, la biserica Sfântul Pantelimon-Foişorul de Foc (str. Iancu Căpitanu, nr. 24, sector 2, Bucureşti), de conferinţa pregătitoare cu tema „Donează sânge! Salvează o viaţă!”, susţinută de părintele arhimandrit CIPRIAN GRĂDINARU, slujitor la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului.

BIROUL DE PRESA
ALLTCOR - FILIALA SECTOR 2 BUCUREŞTI